KASYAF FORMULA

KASYAF FORMULA

kasyaf

kasyaf

Khamis, 31 Mac 2011

SENARAI PENGEDAR KAMI DI SELURUH MALAYSIA

JOHOR

Johor Bahru - FnD Maju 019-731 4699 ,
Ramli 013-728 0820

Batu Pahat - Ramli 017-798 6850 , 

Mohd Arif 013-742 7559



TERENGGANU


Kuala Terengganu - Tajuddin 012-9517932


KELANTAN

Tanah Merah - Zul 014-539 4900

Kota Bharu - Apendi 019-981 5372 ,

Kamaruzaman 012-9082796



SELANGOR





PENGEDAR TERKINI DI NEGERI SEMBILAN






PENGEDAR TERKINI DI MELAKA




  

PENGEDAR TERKINI DI PULAU PINANG






PENGEDAR TERKINI DI PERAK




(ANDA BILA LAGI??? CEPAT REBUT PELUANG KEEMASAN INI)
 


ANDA JUGA BERPELUANG MENJADI STOKIS DAN PENGEDAR KAMI. REBUTLAH PELUANG INI SEKARANG. HUBUNGI KAMI DI TALIAN TEL / FAKS : 07-353 7060 ATAU H/P : 019-793 1639

Selasa, 29 Mac 2011

Mengenai Madu

Madu

Madu adalah sejenis manisan yang dihasilkan oleh tumbuhan biasanya melalui bunga. Ia bertujuan bagi menarik haiwan pendebunga (kelawar, kupu-kupu, rama-rama, lebah dan lalat) untuk melakukan pendebungaan.

Lebah yang mengumpul madu bunga menghasilkan beberapa jenis madu, antaranya adalah madu putih, keemasan dan hitam.
Madu banyak dihasilkan semula oleh dalam pelbagai warna, rasa dan bau oleh Lebah madu dari genus Apis) dimana merupakan pengeluaran madu dari jenis tersebut yang banyak digunakan manusia. Madu yang dihasilkan semula oleh lebah yang lain atau juga serangga yang lain mempunyai nilai kegunaan yang berlainan.
Lebah madu menghasilkan madu dari nektar yang dimakannya kemudian nektar tersebut dicerna dalam sistem pencernaan mereka. Madu yang terhasil merupakan cecair salivari atau air liur mereka yang kemudiannya disimpan sebagai sumber makanan utama bagi mereka dalam bentuk jeli atau wax yang disimpan dalam sarang heksagon mereka. Pemungut madu akan biasanya menjalankan aktiviti penggalakan penghasilan madu yang lebih oleh lebah yang terdapat di ladang ternakan lebah mereka, serta setiap kali mereka ingin memungut madu untuk dijual atau dimakan, pemungut madu akan memastikan sedikit blok madu ditinggalkan dalam setiap sarang ternakan bagi membolehkan lebah memakan madu tersebut dan mengekalkan koloni lebah tanpa menyebabkan ancaman kepupusan.
Madu adalah sejenis pemanis monosakarida seperti fruktosa dan glukosa dan rasa manisnya hampir sama dengan rasa manis dari sumber pemanis gula granul.[1][2] Ia mempunyai sifat kimia yang atraktif untuk tujuan pembuatan roti, kek dan biskut, dan mempunyai rasa yang cemerlang dan menarik sehinggakan ramai pengguna madu mengatakan madu lebih manis dari larutan gula pekat dan lain-lain bahan pemanis.[1] Kebanyakan mikroorganisma tidak dapat hidup dan membesar dalam madu kerana ia mempunyai aktiviti air yang rendah kira-kira 0.6.[3] Kerana itu madu diklasifikasikan sebagai makanan yang lambat rosak dan hampir tidak rosak atau tidak basi. Walaubagaimanapun, madu kadang-kala mengandungi endospora bakteria dari spesies Clostridium botulinum, dimana sangat merbahaya pada janin dimana endospora bakteria mampu menghasilkan toksin-hasilan bakteria dalam sistem intestinal janin pra-matang, yang membawa kepada penyakit dan seterusnya kematian[4] (lihat Health hazards dibawah).
Penggunaan madu dalam sejarah manusia dalam pelbagai jenis makanan, minuman, pemanis, perasa malah barangan kegunaan harian seperti bahan zat tambahan dalam kosmetik dan ubat-ubatan telah lama diadaptasikan. Madu juga mempunyai nilai dan sumbangan dalam agama dan simbol yang tersendiri. Madu telah banyak digunakan dalam pelbagai tradisi perubatan samada moden mahupun tradisional juga dikatakan mampu menjadi penyembuh kepada pelbagai jenis penyakit. Kajian mengenai debunga dan spora dalam madu mentah (melissopalinologi) dapat diterangkan dalam sumber flora madu.[5] Ini kerana lebah mampu membawa cas elektrostatik, dan mampu menarik zarah-zarah yang lain, teknik sama melissopalinologi yang digunakan dalam kajian alam sekitar mengenai zarah radioaktif, debu atau pencemaran partikel bebas.[6][7]

 

KHASIAT HALIA

Biasanya dalam perubatan halia diambil dalam bentuk minuman halia, halia kering, air rebusan halia atau pati halia. Halia dikatakan dapat membantu menghadamkan makanan, menguatkan tenaga batin, menambahkan air mani dan membuang angin yang terdapat di dalam usus kecil dan usus besar. Ubat-ubatan dari halia juga dikatakan boleh mengawal beberapa penyakit seperti deman, batuk, migrin, sakit gigi, sakit tulang, sengugut dan sesak dada. Halia juga bersifat karminatif, stimulant dan pembunuh kuman jika diambil sebagai ubat. Penyelidikan yang dibuat oleh penyelidik Universiti Michigan yang diterbitkan di American Association of Cancer Research menunjukkan bahawa halia mampu membunuh sel barah.[1]


Kopi Cappuccino

Cappuccino ialah minuman berasaskan kopi yang berasal dari Itali. Ia disediakan daripada kopi ekspreso, susu panas, dan busa susu . Kopi cappuccino berbeza daripada caffé latte dari segi bahawa ia disediakan dengan kurang susu stim atau susu bertekstur, dengan kopi ekspreso dan susu/busa berjumlah lebih kurang 5-6 auns (148-177 ml).

Mengikut tradisi, kopi cappuccino dihidangkan dengan menggunakan cawan porselin kerana porselin lebih berupaya mengekalkan haba, berbanding dengan kaca atau kertas. Busa yang berada di atas kopi cappuccino bertindak sebagai penebat dan membantu mengekalkan haba cecair agar minuman itu dapat memanjangkan tempoh kepanasannya.


Kopi cappuccino klasik

Rencana utama: Kopi dan kesihatan

Kajian saintifik telah memeriksa hubungan antara penggunaan kopi dan satu pameran keadaan perubatan. Penemuan adalah bertentangan sebagai mana kopi sama ada mempunyai sebarang faedah kesihatan khusus, dan keputusan adalah serupa bertentangan mengenai kesan-kesan negatif bagi pengambilan kopi.[4]


Keseluruhan kesan lebih biasa kafein,[5]
komponen aktif utama dalam kopi

Penggunaan kopi telah menunjukkan untuk mempunyai minimum atau tiada kesan, positif atau negatif, pada pembangunan kanser;[6] bagaimanapun, penyelidik terlibat dalam 22 tahun kajian yang sedang dijalankan oleh Sekolah Kesihatan Awam Harvard menyatakan yang "imbangan keseluruhan risiko-risiko dan faedah-faedah [penggunaan kopi] adalah pada sebelah faedah-faedah."[6] pelbagai Kajian lain pernah menunjukkan pengurangan-pengurangan ketara dalam risiko-risiko bagi penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson, penyakit jantung, diabetes melitus jenis 2, sirosis hati,[7] dan gout.

KHASIAT SUSU KAMBING

Susu Kambing adalah makanan semulajadi berkhasiat yang diperlukan untuk kesihatan badan seharian. Ianaya sesuai untuk semua lapisan umur. Susu ini boleh diminum panas atau sejuk malah boleh dibuat dadih, ais krim, keju dan mentega. Pada masa sekarang industri kosmetik mengeluarkan berbagai produk berasaskan susu kambing seperti syampu, krim muka, sabun, pewangi dan juga krim pencukur.

KEISTIMEWAAN SUSU KAMBING
  • Kaya dengan protin, enzim dan vitamin A
  • Mengandungi faktor anti-antritis (inflamasi sendi) dan anti barah
  • Diperaku oleh pakar-pakar kesihatan bahawa susu ini boleh mengubati demam kuning, penyakit kulit, gastrik, lelah (asma), insomnia dan ulcer
  • Mudah dihadam kerana zarah lemaknya lebih kecil
  • Khasiat susu kambing yang disimpan sejuk atau sejuk beku tidak akan berubah kualitinya.
KANDUNGAN PURATA SUSU KAMBING
(GM/LITER)

KANDUNGANGM/LITER
Bahan kering15 - 135
Lemak35- 40
Laktos47 - 52
Protin - Casein
Albumin
Globulin
27 - 30
Abu5 - 6

PERBANDINGAN KOMPOSISI SUSU KAMBING DENGAN LAIN-LAIN SUSU
Perbandingan kandungan bahan susu mengikut peratus

BAHAN
KAMBING
LEMBU
MANUSIA
Air
87.5
87.5
86.8
Lemak
3.9
3.7
3.8
Protin
3.2
3.1
1.3
Laktos
4.5
4.6
7.8
Abu
0.8
0.7
0.2
PERBANDINGAN KANDUNGAN VITAMIN
Perbandingan mengikut gm/liter

VITAMIN
KAMBING
KERBAU
LEMBU
Vitamin A
2070
1669
1560
Vitamin D
23.7
t.m
t.m
Riboflavin
1.84
1.07
1.75
Asid Nikotik
1.87
1.71
1.94
Choline
150
t.m
121
Inositol
210
t.m
110
Vitamin B1
0.0006
0.0043
0.0043
Nota: t.m - tiada maklumat

Halia Madu Telur Puyuh

HARGA :
RM22.90 WM / RM28.90 EM
 Dapatkan Harga Istimewa Untuk Pengedar!!! Hubungi : 019-793 1639

Minuman Halia Madu Telur Puyuh diformulasikan khusus bagi membantu masalah angin dalam badan, melancarkan perjalanan darah dan memelihara serta meningkatkan tahap kesihatan sekiranya diamalkan secara konsistant (berterusan). Disarankan minum waktu malam sebelum tidur.

Kopi Sarang Burung Layang2

HARGA :
RM35.00 WM / RM38.00 EM
 Dapatkan Harga Istimewa Untuk Pengedar!!! Hubungi : 019-793 1639

Manfaat sarang burung layang-layang ( Walet )

# Kajian perubatan Cina di Beijing mendapati sarang burung walet menjadikannya agen pemutihan kulit dan juga baik untuk kesihatan mata. Bagi penghidap asma, ia juga menjadi agen terbaik memulihkan sistem pernafasan dan memperkuatkan paru-paru. Hasil daripada eksperimen dan penelitian menunjukkan bahawa sarang burung bermanfaat sebagai:

# Zat kolagen yang terkandung dalam setiap sarang burung walet dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan nafsu makan serta memperbaiki saluran pencernaan.

# Sarang burung walet dapat mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Ini juga adalah nutrisi yang bagus untuk paru-paru dan menguatkan saluran pernafasan.

# Pengambilan sarang burung walet ketika kehamilan dapat mengurangi rasa sakit pada punggung, memperkuat paru-paru bayi yang dikandung. Juga dapat mempercepat proses penyembuhan setelah melahirkan.

# Untuk wanita, pemakanan secara teratur dapat meningkatkan daya metabolisme, memperbaiki kulit serta melambatkan proses penuaan.

# Untuk orang tua, pemakanan secara teratur dapat menguatkan urat dan tulang serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.

# Untuk kanak-kanak, sarang burung berkenaan dapat membesarkan daya serap nutrisi yang ada pada setiap makanan dan memperkuatkan paru-paru.

# Dipilih sebagai makanan yang amat baik kepada para perokok selain dapat mengurangkan kesan yang ditimbulkan daripada nikotin dan mencegah serangan barah.

OriGoat


HARGA:
RM22.90 WM / RM28.90 EM
Dapatkan Harga Istimewa Untuk Pengedar!!! Hubungi: 019-793 1639

Keistimewaan dan khasiat susu kambing sebenarnya sudah diakui oleh orang awam awam. Berdasarkan rujukan yang diambil dari beberapa majalah, disimpulkan bahawa susu kambing mengandungi mineral yang lengkap untuk kesihatan tubuh antaranya:
· Susu kambingbanyak Mengandung Zincum (Zn) pembentuk imun dalam tubuh
·Mineral Alkaline baik untuk penyembuhan Maag Kronis.
· Zat Flourin serta betakasein baik bagi pesakit Bronchitis , Asma , TBC, Pneumonia.
· Kandungan A2-betakasein dan Asam Amino Esensial pembentuk Insulin sangat berguna bagi penyembuhan diabetes
· Cynokobalamin pembentu zat Hb mempercepatkanpenyembuhan Demam berdarah, Anemia, Thalasemia
· Kalium (K) berguna bagi penderita Tekanan Darah Tinggi, Darah Rendah dan Arteriosclerosis
· Enzim Xanthine Oxydase dan niasin (Vit B3) berfungsi mengatasi sel Kanker/Tumor dan mengurangi efek toksis kemoterapi
· Kandungan Kalsium yang tinggi dalam susu kambing membantu pertumbuhan tulang dan pencegah Osteoporosis
· Kandungan MCTnya (Medium Chain Trygliseride) kepada bagi program Dietary dan penyembuhan stroke
· Kaya dengan lactoglobulin pemegang protein penyebab alergi
· Tingkat keasaman susu kambing yang menyerupai kulit boleh melembabkan dan mempercantik kulit
· Mengandung mineral , belerang metionin, riboflavin (Vit B2) dan B3 yang menumbuhkembangkan sel otak serta system saraf sehingga dapat menambah kecerdasan anak.
· Riboflavin (Vit B2) bermanfaat menurunkan frekuensi serangan migrain
· Lactoferrin (LF), lactoperoxidase, lysozyme dan peptide dapat meningkatkan aktiviti CD4 dan sel T sebagai pembentuk system kekebalan tubuh bagi penderita infeksi virus HIV
Susu Kambing banyak manfaatnya. Selain sebagai makanan tambahan (food suplemen), susu kambing juga boleh mengurangkan gangguan pernafasan (Seperti Bronchitis , Asma serta TBC) dan Rheumatic serta penyakit-penyakit lain seperti: Asam Urat, Thalasemia, Flek Paru-paru, Disfungsi Seksual, Datang bulan tidak teratur dan masih banyak yang lain. Susu Kambing juga mampu mengawal lemak badan dan menghaluskan kulit.

Khasiat Cappucino Tongkat Ali

Cappucino Tongkat Ali

HARGA :

RM22.90 WM / RM28.90 EM

 Dapatkan Harga Istimewa Untuk Pengedar!!! Hubungi : 019-793 1639

Tongkat ali terkenal kerana mempunyai kesan penggalak seks (‘aphrodisiac’). Secara tradisi ia digunakan untuk merawat beberapa jenis penyakit dan meningkatkan kesihatan. Antaranya, termasuk pening kepala, luka-luka, kurap, disentri, bengkak, kelenjar, antileukemik, antitumor, antiviral, antifidan, insektisidal, antiamebik, antimalaria dan antiradang.Kandungan kimia tongkat ali yang penting dalam industri ialah; eurikomanone, eurikomalaktone dan eurikomanol (quassinoids) yang banyak terdapat dalam akar. Maklumat lebih terperinci mengenai hal ini sedang diselidiki. Penyelidikan menunjukkan bahawa bahan kimia (fitokimia) yang terdapat dalam tongkat ali boleh meningkatkan paras testosterone (hormon yang diperlukan untuk fungsi kelelakian).

HUBUNGI KAMI

KASYAF FORMULA MARKETING
( KT0284146-W )
NO.29, JALAN BUKIT MUTIARA II,
TAMAN BUKIT MUTIARA,
81100 JOHOR BAHRU, JOHOR
TEL / FAKS : 07-353 7060 H/P : 019-793 1639

 

MASALAH ANDA BOLEH DIATASI

MASALAH ANDA BOLEH DIATASI

AYUH, BERSAMA KAMI UNTUK MENJANA KEKAYAAN

AYUH, BERSAMA KAMI UNTUK MENJANA KEKAYAAN

KAMI MEMBANTU ANDA. ASALKAN ANDA BERUSAHA

KAMI MEMBANTU ANDA. ASALKAN ANDA BERUSAHA